FAQ

Veel gestelde vragen met antwoorden!
All you can read…

Reserveren

De groepsenergie is belangrijk en daarom openen we gezamenlijk. Ook mogen er geen caravans of campers op het terrein rijden buiten de standaard aankomst en vertrekmomenten. Op andere dagen beginnen aan je Hippieland avontuur dan de maandag of de vrijdag is dus niet wenselijk.

Voor een tentje maken we soms een uitzondering, maar liever niet dus.

Eerder vertrekken is met een tentje wel mogelijk, maar we geven geen reductie op de te reserveren weekenden en (mid)weken.

In principe kun je alleen (mid)weken of weekenden reserveren. We hebben echter, afhankelijk van het programma, een beperkt aantal dagtickets. Niet te veel want dat zou de groepsenergie kunnen verstoren. Zie het kopje reserveren of er nog mogelijkheden zijn.

Helaas, Je hond meenemen is niet toegestaan op Hippieland. Maar.. we hebben een leasehond rondlopen die je mag aaien, roepen en uitlaten als je wil.

Vrienden van één van onze vrienden als bezoek zijn welkom voor €35 euro per dag per persoon. Zij kunnen dan van alle faciliteiten gebruik maken, maar houd er rekening mee, daaronder valt ook "gewoon" kamperen.  Dus ook lekker chillen en even niets moeten.

Willen ze mee-eten, dat kan als we dat ruim op tijd weten. Avondeten kost €15 en we zouden het fijn vinden als ze meehelpen in de keuken. Willen ze de drie maaltijden, waarbij ze hun lunch zelf even maken, dan kost dat €25. Scheelt je toch mooi boodschappen doen. Fruit en een kopje thee, koffie of kefir krijgen ze van ons.

Wat jammer dat je ziek bent. Als eerste wensen we je van harte beterschap! 

Als je zelf zorgt voor vervanging van jouw plekje, dan zouden we daar heel blij mee zijn en hoef je niets te betalen. Laat ons dan wel weten wie er voor jou in de plaats komt. Lukt dat niet, dan kunnen we niet anders dan een vergoeding voor de gemaakte kosten vragen. De kosten kan je vinden op jouw reserveringsmail.

Hè getsie wat jammer!

Heb je al bij de spam gekeken? Soms willen onze mails daar graag tussen staan. Stel Hippieland voor de zekerheid in dat je onze mail in jouw primaire inbox wilt ontvangen, dan is de kans groter dat we elkaar makkelijker bereiken.

Mocht dat alles niet werken, stuur ons dan een mail, en zet er "spoed" bij. Die mail pikken we eruit. Want tja, wij als vrienden doen graag leuke dingen en zitten het liefst zo min mogelijk achter een beeldscherm, tenzij het echt belangrijk is.

Wat leuk je jezelf de luxe gunt dat jouw kampeermiddel klaar staat.

Er zitten borden, bekers en bestek bij. Net als dekbedden en kussen en wij delen de schone lakens uit. Er is een koelkastje, maar je kunt er niet in koken. Dat doen we gezellig samen.

Wat een verlies voor ons, maar vooral voor jezelf. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren. Laat ons het zo spoedig mogelijk weten, uiterlijk 14 dagen voor aankomst, zodat we je jouw plekje niet onnodig vasthouden. Mail ons dan, met in de aanhef "SPOED". Die mail pikken we eruit.

Je aanbetaling, de gebruikersovereenkomst voor het concept zijn niet refundable. (kunnen we dus niet terugbetalen)

 

Wanneer jouw reservering nog in behandeling staat betekent dat het voor ons nog even wat tijd vraagt om te kijken of jouw reservering past. Dat kan echter alleen als je de aanbetaling hebt gedaan. Eerder kunnen wij jouw reservering niet goedkeuren. Dus als jij die betaald hebt, doen wij ons best om je zo snel mogelijk duidelijkheid te geven.

De groepsenergie is belangrijk en daarom openen we gezamenlijk en daar streven we dan ook naar. Het kan natuurlijk zo zijn dat er uitzonderingen zijn, zolang de uitzonderingen niet uitzonderlijk ingewikkeld zijn.

Nee, helaas, er vertrekken gasten en wij zijn druk met de voorbereidingen voor de nieuwe gasten. Een Brabants kwartiertje zien we door de vingers, maar daar blijft het dan ook bij.

Het adres staat na je reservering in de bevestiging, die je ontvangt nadat je jouw aanbetaling hebt gedaan.

Oeh, dat is lastig. De hele afdeling administratie loopt op het veld. 😉  Maar moet het echt stuur dan even een mailtje met het woord "AANPASSING" in de omschrijving. Bijboeken kan trouwens altijd, gewoon met een extra reservering op de website, schrijf daar eventueel je toelichting in de omschrijving.

Telefonisch zijn we slecht bereikbaar, maar probeer het eens op ons algemene nummer: 088-1114444

Contant en constant, ja graag, geen probleem. Eventueelf via een betaalverzoekje, want een Pin-apparaat hebben we niet.

Ook accepteren we Bitcoin als ruilmiddel, Voor een paar SAT zit je bij ons op de eerste rij.
Voor de kenners, we accepteren Bitcoin Lightning betalingen (bijvoorbeeld via de Wallet of Satoshi), snel en goedkoop.

Jazeker, via Lightning zelfs, optioneel natuurlijk. We gaan niemand iets verplichten.

In ons landje zijn we graag vooruitstrevend. Geld maakt niet gelukkig dus we zochten een beter ruilmiddel. De bitcoin gaat ons daarbij helpen. Maar nogmaals, alleen als je dat ziet zitten. De Euro is er ook nog!

Verblijf

Jazeker. Met elkaar en voor elkaar! Kom je tijdelijk wonen op Hippieland zijn alle activiteiten inclusief!

Daarnaast zijn er ook privé sessies te boeken waarvoor meestal wel een vergoeding wordt gevraagd. Wat contant geld bij je hebben is dus wel makkelijk.

Kinderen mogen aan alle activiteiten meedoen. Het is een spirituele speeltuin voor grote, maar ook kleine mensen. Daarnaast er ook altijd wel wat te knutselen. van kettinkjes maken tot dromenvangers. Van een henna tattoo tot lekker schilderen op een steen of  doek!

Onze tijdmachine is tevens onze toiletvoorziening. 😉 Heerlijk retro zijn er wastafels, toiletten en douches. De douches werken op muntjes van 50 cent dus, begin maar vast met sparen. Lekker heet water voor de afwas kost een duppie, maar dan heb je ook wel een hele emmer vol!

Onze Zen-caravan (mobiele sauna caravan) valt ook wel een beetje onder sanitair toch? Lekker zweten in een tot sauna omgebouwde caravan met een heerlijk dompelbadje en een ijskoude doesssssch. Zorg er wel voor dat je er fris gewassen ingaat, zodat je er met vers zweet uitkomt.

Boodschappen, drinken & Eten

Wij hebben de potten, pannen en het fornuis en koken en eten samen. Helaas hebben we geen extra pitje vrij om eigen maaltijden te bereiden.

Vegetarisch lukt nog wel (stem dit wel altijd nog even af met de keuken)

Veganistisch koken is helaas niet mogelijk.

We koken in heel grote pannen in een buitenkeuken en hebben helaas niet al te veel mogelijkheden. Maar geef het vooral even door bij je reservering. Soms kunnen we er met wat kleine aanpassingen rekening mee houden. Maar in principe is "aan tafel" eten wat de pot schaft.

Co-creëren

Jazeker, bij je tent, caravan, camper mag je (na aanmelden en in afstemming) jouw diensten aanbieden, met uitzondering van een marktkraampje, winkeltje of workshop. Wel moet het een beetje passen op Hippieland, een hondentrimster zou een beetje vreemd zijn. Een kapper of kapster zoeken we nog wel.

We hebben verschillende plekken, noem het podia in Hippieland:

 • Centre Ville, in de buitenlucht, het hart van Hippieland met houtkachel. Een prima plek voor meditatie, bezinning, akoestische muziek, samen zingen en elkaar ontmoeten.
 • Shamiana 1 (doorsnee 9 meter = 64M2)  geschikt voor groepen tot ongeveer 30/40 personen Geschikt voor verschillende workshops.
 • Shamiana 2 (doorsnee 7 meter = 38m2) geschikt voor groepen tot ongeveer 20/25 personen
  (Een Shamiana is een ceremoniële tent uit India die vaak wordt gebruikt voor workshops, buitenfeesten & bruiloften. De zijwanden zijn mooi afgewerkt en verwijderbaar)
 • Stertent doorsnee 14 meter
 • Pagodetent
 • Belltent, die kan in overleg gebruikt worden met de eigenaar/co-creator, voor groepen van ongeveer 8 personen of individuele sessies.
 • Paarse trancetent, geschikt voor massage of individuele sessies
 • Creatieve plek, in de buitenlucht, voor het knutselen en fröbelen. Enkele materialen zijn aanwezig
 • Veldkeuken, om mee te helpen met het ontbijt of diner of te zorgen dat er de hele dag koffie, thee, waterkefir en fruit is
 • Bij je eigen tentje, als je maar geen overlast bezorgd bij de buren
 • Bij het ven en op het strand, geschikt voor sport, spel, bezinning en muziek
 • In het bos, geschikt voor sport, spel, educatie en bezinning

Eigenlijk is iedereen een co-creator, want alleen samen krijgen we het beloofde land, Hippieland tot een succes.

Of je nu een workshop wilt geven, henna tattoos helpt zetten, meekookt, de toiletten eens doet, of je levert alleen een financiële bijdrage.. Wees welkom!

De wat grotere dingen zien we graag aangemeld via de co creator pagina op de website

Algemeen

Jazeker, maareh ga je op je telefoon zitten dan?

Hippieland