Activiteiten

Wat maakt dat Hippieland jou het ultieme retraite-, recreatie-, en festival gevoel geeft dit jaar? Juist, alleen maar doen wat je altijd al hebt willen doen of misschien wel nieuwe dingen ontdekken. Natuurlijk onze doorlopende hippie-dingetjes, Maar ook workshops & steeds wisselende activiteiten. Hier een overzichtje:

Ochtendduik

Als iedereen nog slaapt of wakker aan het worden is, ga je samen met andere vroege vogelvissen een duik nemen in het lekkere frisse water. Bij terugkomst staat de koffie voor je klaar en bakken we misschien zelfs wel een eitje voor je.

Yoga

De hond, de kat, de cobra. Met yoga in de ochtend begint jouw dag al goed! Na afloop is er gelegenheid om samen een heerlijk kopje (kruiden) thee te drinken.

Ochtendgym

Rekken en strekken voor soepele spieren en een leeg hoofd. We nemen je mee voor een ochtend work-out. Laagdrempelig, maar met een hoog gehalte aan plezier.

Meditatie

De ochtend starten met een meditatie geeft rust en inzichten voor dat moment. We nemen je mee op jouw innerlijke reis.

Maar voor diegene die denken dat meditatie alleen zitten is op een kussen, heeft het mis. We hebben naast geleide meditaties ook dynamische meditaties, loopmeditaties, dansmeditatie.

Je dag beginnen, met een leeg hoofd en open hart, zodat je het kunt vullen met mooie ervaringen van die dag. Zeg nou zelf, dat aangevuld met gezamenlijk een kopje (kruiden)thee, dan heb je toch niets meer te wensen?

Vroege vogel wandeling

Ben je niet van het op één plek blijven, doe dan mee met de ‘vroege vogel stilte wandeling’. In alle vroegte een uurtje wandelen. Genieten van wat je hoort, ziet, ruikt en voelt terwijl je door het landschap loopt. Daar word je toch al stil van? Bij terugkomst staat er een theetje en wat lekkers voor je klaar.

Ecstatic dance 

Dansen zonder praten, drank of drugs én op blote voeten! Kom in extase door de muziek van onze eigen DJ’s en steeds een andere openingsceremonie of… laat je verrassen door de top DJ’s die we ‘invliegen’. Hoe dan ook, dans alsof niemand je ziet! En ga uit je bol……letterlijk….niet denken, maar doen! Let’s dance.

Klankschalen concert 

Liggend op de grond mag je je laten meevoeren op de geluiden en het ritme van de diverse instrumenten. Trilling doet iets met je, het maakt los, het heelt, het laat je voelen.

Filmavond

Vanavond een filmpje kijken? Zeker, maar dan wel één met een boodschap. Omdat we geloven dat we zuinig mogen/moeten zijn op deze geweldige aarde, vertonen we de meest prachtige docu films welke je kijk op het leven echt gaan veranderen.
Daarna kunnen, voor hen die er behoefte aan heeft, “het er ff over hebben met elkaar” 😉

Massage dans

Massagedans is een verstilde (happy-hippie) dans waarin we elkaar met ons hele lichaam in een liefdevolle beweging strelen en/of masseren. Dit gebeurt met volledige aandacht, tederheid en in de energie en flow die bij jou past. We houden rekening met elkaars wensen en grenzen. Je ontmoet gelijkgestemden met een open hart; mensen als jij die het heerlijk vinden om elkaar aan te raken, respectvol en afgestemd met elkaar in verbinding te zijn en lekker met elkaar te bewegen op onze liefdevolle workshops. Laat je meenemen in de overgave en geniet van je heerlijke levensenergie.
Meer info op www.massagedans.nl

Kampvuur 

Wat absoluut niet mag ontbreken bij een mindful-camping-retraite-bewustzijns vakantie met festival gevoel, is natuurlijk een kampvuur!
De warmte,  een drankje, een muziekje en een praatje, met boven je de sterren. Geluk is soms zo heel gewoon.

Massage

Je laten masseren door twee of door vier warme handen! Op een tafel of op de grond op een mat. In de vertraging en in afstemming waar jouw wensen liggen, stevig, zacht, afwisselend of geef je je over aan wat er mag ontstaan? En dat kan soms heel verrassend zijn.

Of wat dacht je van een honingmassage? Letterlijk trekt de klevende kracht van de zuivere honing uit je, wat je al lang los had willen laten.

Wat we zeker weten is dat je na een sessie met een glimlach en voldaan de (massage)tent zult verlaten.

Mantra’s zingen

Mantra zingen is het zingen van wijze woorden. Ook al weten we niet altijd wat de woorden betekenen vanuit onze taal.  Het is een vorm die je letterlijk naar een hogere trilling brengt. Het opent je hart en daarbij is het gewoon ook superleuk. Waar gaat jouw hart van zingen? Zing je mee, je hoeft er niet goed voor te kunnen zingen, want een toontje lager of hoger doet er niet toe.

Drumcirkel

Het ritme van de drum, het ritme van het hart van moeder aarde, het ritme wat je in de ontspanning brengt of je hart sneller doet laten kloppen. We helen onszelf en we helen de aarde.

Rite of the womb

De Rite of the womb (oftewel het ritueel van de baarmoeder) is een geschenk voor alle vrouwen. Het is zowel een heling als een zegening. De baarmoeder is geen plek is om angst of pijn te bewaren. De baarmoeder is een plek voor creatie en geboorte van nieuw leven. Of het nu fysiek is of energetisch. Het ontvangen van de Rite helpt je om pijn en verdriet los te laten en weer zacht, liefdevol en wijs in contact te komen met jouw eigen vrouwelijke kracht. Iedereen die de Rite heeft ontvangen, mag hem delen waardoor het zich zal vermenigvuldigen.

Ademen

Wanneer je je adem verandert heeft dat gelijk invloed op jouw lichaam, je emoties en gedachten. Jacqueline werkt met een methode die jouw ademtechniek normaliseert en de frequentie verlaagd. Dit is een methode die vooral goed is om (snel) tot rust te komen.

Maar er is ook de verbonden ademhaling. Dit is een methode die transformerend en helend  werkt. Ademwerk is eerlijk, natuurlijk, puur, aards, veilig en zonder bijwerkingen. Behalve dan dat beide methodes ervaren zullen worden als een ‘zucht van verlichting’. 😉

Djembé

Doe mee met de workshop Djembé. Zowel de beginner als gevorderden zullen hier plezier aan beleven. Je kunt het jezelf zo moeilijk of makkelijk maken als je wilt. Wat voorop staat is het hebben van plezier. Misschien doen we er nog een Afrikaans liedje bij. 

Kaartje leggen niemand zeggen

Met behulp van orakelkaarten ga je samen met Jacqueline kijken welke inzichten er voor je zijn. Waar jouw talenten liggen en jouw obstakels. Welke boodschappen mag je ontvangen.

Misschien nemen we zelfs een kijkje in de toekomst. Met een sausje van numerologie, runen of engelenenergie, ga jij misschien met een hele andere kijk de toekomst in. Maar wel allemaal zonder garantie, je bent tenslotte de creator van je eigen leven.

Gedichten schrijven

In andere culturen kennen ze een bijzondere manier van gedichten schrijven. Een Pantoum, ook wel Tibetaans gedicht of Maleisisch vers genoemd, is een dichtvorm van twintig regels, waarbij een aantal van de regels wordt herhaald. 

Een Elfje is een eenvoudige, compacte dichtvorm, die bestaat uit elf woorden.

Met deze vormen kun je in korte tijd zelf een gedicht schrijven waarbij de essentie ligt op wat er op dat moment werkelijk in je omgaat, voor je ogen verschijnt. 

Met de juiste inleiding en voorbereiding gaat jouw schrijvers hart open en ontstaat er een bijzondere bladzijde in jouw boek.

Broodbakken

Wat is het lekkerste brood dat er is? Precies, een zelfgebakken brood! Niet gebakken in de oven, maar aan een stokje boven het kampvuur. Oké, het duurt misschien wel even, maar dan heb je ook wat. En als je geen brood wilt, dan tellen wij een worstje of een maiskolf ook goed.

Moodboard

Weet jij wat je wil in je leven, wat je doel is? Laat het toeval je de weg wijzen. Knippen, plakken, maar dan met echte plaatjes en zien wat er ontstaat op jouw moodboard. Als herinnering en/of als stip aan de horizon voor de weg die je op wilt gaan. Astrid helpt je met het visueel maken van deze eerste (volgende) stap op jouw weg. 

Pendelen

Met een workshop Pendelen leer je op een speelse wijze de antwoorden uit jezelf te halen. Want je weet toch: iedereen heeft de wijsheid in zichzelf! Met de pendel, zelfgemaakt of gekocht, heb jij je eigen antwoord klaar. We hopen wel dat je jezelf niet altijd serieus neemt, beetje ruimte voor twijfel is gezond en houdt je alert.

Kefir maken

Wij zijn zelf al jaren fervent Kefir-makers en gebruikers. Zowel melk- als water-kefir. We hebben al heel wat recepten bedacht en uitgeprobeerd. Een gezond drankje, een natuurlijk probiotica, wat eenvoudig zelf te maken is. We leren je het graag. Binnen anderhalve dag geniet je van je eigen brouwsel en zit je nooit meer zonder, want de kefir-korrels vermenigvuldigen zichzelf en dát zonder het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes. 😉

Encaustic art 

Encaustic art, een bijenwastekening maken, is niet zomaar een tekening. Het is een tekening met een boodschap. Met bijenwas, een strijkbout en speciaal papier laat je intuïtief iets ontstaan. Wonderlijk wat er dan verschijnt.
Oké, we zijn dan wel geen Picasso, maar we komen wel heel dicht in de buurt.

Roetlezen

Speel je ook zo graag met vuur? Zonder dat de boel in de hens gaat, want dat noem we dan een brandje. En brandjes gaan wij niet blussen. Wat we wel doen is met behulp van een kaars, roet laten verschijnen op papier. Vervolgens laat je jouw fantasie, of wellicht  jouw innerlijke weten, de vrije loop. Wat zie je, wat voel je en wat vertel je daar dan over?

Samen zingen

Zingen verbindt, maakt los, maakt blij, raakt en is gewoon leuk. De smoes “ik kan niet zingen”, wordt niet geaccepteerd. We hoeven namelijk niet het songfestival te winnen. Dus nachtegaaltjes en krakende kraaien, let’s sing a song!

Sharing circle

In oude culturen kwamen vrouwen samen in een vrouwencirkel. Ze luisteren naar elkaar, zorgden voor elkaar. Ze gebruikten rituelen om zich met elkaar, de hemel en de aarde, hun voorouders en de spirits te verbinden.  Zo liften ze elkaar op naar een hoger level, want je wist… je had altijd je “sisters”. De vrouwencirkels zijn weer in opkomst, maar omdat we niemand uit willen sluiten, noemen we het een Sharing circle waarbij mannen meer dan welkom zijn. Oké, we verwachten dan wel dat zij zorgen voor het hout en het kampvuur brandend houden. 😉

Doorlopende activiteiten

Daarnaast hebben we diverse fijne plekken gecreëerd waar je gedurende je verblijf lekker samen iets kunt gaan doen of gewoon samen kunt zijn.
Je eigen hippie enkelbandje maken, een henna tattoo bij jezelf of bij elkaar zetten of dat je samen met je kinderen gaat knutselen en kleuren. Er is altijd wat te doen.

Doorlopend zijn er diverse activiteiten die we aanbieden en afwisselen. Denk aan: droomvangers maken, mandala’s tekenen en/of inkleuren, sparkles in je haar zetten, haarbandjes vlechten, happy stones schilderen en verspreiden, een talisman of amulet maken, enz. enz.

En…..er komt steeds meer bij (!)

Sta je al te trappelen en heb je je koffer al bijna ingepakt? Mooi, dan willen we graag jouw aanmelding en ideeën uit jouw creatieve brein horen, zien en lezen.

Want…… we vergeten het bijna te zeggen. Heb jij een bijdrage die je wil leveren, een workshop te geven, een les te lezen of gewoon een subliem gaaf idee? Ook al staat het er hierboven al tussen. (we zijn er tenslotte meer dan twee weken). Laat het ons weten. Maak HippieLand mee mogelijk! Be a Co-Creator! Meld je hier aan.

Let’s make it happen together!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, lees de Hippieland-e-mail-krant.. 😎

We don’t nie spam nie! NoShit.